Cupcakes

I går bakades alltså cupcakes för att tas med till Camilla och Daniel. Och bättre cc´s har det nog aldrig blivit. Fast de kunde ha rest på sig lite mer tycker jag. Det blev i alla fall en red velvet och en citron-variant. Då jag inte orkade eller hann göra nån smörkräm eller eget fluff blev det färdigt fluff på burk som topping. Och det var sista gången kan jag säga. Det är varken en smakupplevelse eller en fröjd för ögat. Kladdigt var det med.

Här kommer i alla fall recepten på kakorna:



Red velvet
  • 3 1/2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1/2 tsk salt
  • 1 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl raps- eller solrosolja
  • 2 1/2 dl filmjölk
  • 1 msk röd karamellfärg
Cream Cheese Frosting
  • 600 g färskost (philadelphiatyp)
  • 4 1/2 dl florsocker
  • 3 msk färskpressad limejuice och 1/2 msk rivet skal

Sätt ugnen på 175°C. Vispa socker och ägg poröst. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med vinäger, olja och filmjölk. Tillsätt karamellfärgen och vispa till en slät smet.
Häll smeten i formar och grädda i 20 minuter. Kontrollera med provsticka att kakan är helt torr. När kakorna svalnat kan de dekoreras med förslagsvis cream cheese frosting.

 

 


 

 

Citron cc´s

3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
2.3 dl socker
100 g smält smör (avsvalnat)
1 ägg
1.1 dl vanilj yoghurt
2 tsk citronskal
3 msk färskpressad citronjuice

Sätt ugnen på 180 grader. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål. Mixa socker, smör och ägg i en annan tills smeten är jämn och fin. Tillsätt youghurt, citronskal och juicen, vispa tills det är jämt och fint. Tillsätt mjölblandningen , vispa till en jämn smet. Häll i cc formarna, Bakas i ung. 22-25 minuter.




Kommentarer

Har du något att tillägga?

Namn:
VIP

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...