Helgen

Så börjar söndagen lida mot sitt slut. Jag vet inte om jag ska vara nöjd eller stressad över det.

Vi började dagen med att frisera Karl. Han var inte lika glad i den idén. När han var klippt upptill på huvudet ansåg han att vi var klara. Så en lagom snygg hockefrilla var vad Karl ville ha. Efter många om och men gick han med på att klippas med sax istället för trimmern.

Sen badades det. Vi letade fram lilla badbaljan och Karl plaskade glatt, trots att han är i största laget för den.

Efter det slackade vi i största allmänhet. Sådde lite persilja, åt Hello Kitty-glass, grillade. Nu är det dags för te och bulle.

Men jag har trots allt målat bordsbenen helt klara så nu ska de skruvas ihop. Och botten på spjälsängen är färdiglackad och ena kortsidan påbörjad. Fönstret i syrummet är dammsuget och väntar nu på grundfärg. I går såddes det dessutom slingerkrasse och plocksallat. Luktärtor och bönor är lagda i blöt och ska petas ner när de börjat gro. Tomaterna har fått komma ut (en del av dem i alla fall). Rabatten vid garaget ska rensas och sen ska majsen och solrosorna petas ner där. De längtar ut. Dessutom vill jag bli av med odlingarna på golvet i syrummet.

Peter har lagt till med en ovana för övrigt: förra året stirrade han sig blind på alla trädgårdar med mossa i och med att han behandlar vår (och lyckas). Nu har han skaffat sig en apparat att plocka maskrosor med. Och han stirrar sig blind på maskrosor överallt. När vi slackade som mest rusade han ut för att han såg en maskros... Så inte en maskros så långt ögat når på vår tomt är resultatet.

Kommentarer

Har du något att tillägga?

Namn:
VIP

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...