I sandlådan duger inte vad som helst

Äntligen är katterna och jag överens. Inget mer bajs på golvet. Desto mer grus men det får jag ta. Lösningen? En styck PeeWee-låda med hög kant, fylld med små pellets (just nu Cat´s Best Universal). Två styck lådor med huv varav den ena har lucka men inte den andra. Dessa är fyllda med mirakelsanden Cat´s Best ÖkoPlus. Inte den vanliga gjord av trä utan en gjord av spannmål (katt och människa på påsen, inte katt och kattunge). Vi testade World´s Best Cat litter (gjord av majs) men den lurades de inte av. Märkligt då det inte verkar vara nån större skillnad på den och den nya.

Så varför allt detta bråk? Varför inte bara köra vanlig kattsand från Ica e.d.? För att den ska slängas på komposten och jag vill inte gärna fylla komposten med lera som dessutom innehåller en massa tillsatser. Och vet ni vad vanlig sand väger? Med tanke på att vi betalar per kilo för soporna vi slänger är det inte ett alternativ heller. Och förbränningscentralen gillar inte kattsand heller; den går ju inte att bränna.

Så efter att ha provat Husses, Zoogillets, Pussi, World´s Best, PeeWee, Feline Pine, Felicia, All pet pine och allt vad det är konstaterar vi följande: Zoogillets gillar vi om man nu ska ha lersand, Feline Pine (All pet pine enligt Oskar) om det ska vara trä och Cat´s Best ÖkoPlus om det ska vara komposterbart men icke trä.

Nu har vi införskaffat en 40-liters säck så nu har vi så vi klarar oss för ett tag. För den var inte det allra lättaste att få tag i. Tack tack till Ulliz zoo i Partille.

Kommentarer

Har du något att tillägga?

Namn:
VIP

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...