En torsdag på savannen

Trots att vi tittade på Homeland till efter ett i natt så rullade vi ur sängen strax efter åtta. Utan att tala om för barnen vart vi var på väg for vi mot Borås. Ja, vi skulle ju till Verktygsboden. Ytterst viktigt (för Helmut).
 
När vi parkerat undrade Karl var vi var. Eller; varför det var ett lejon på skylten vi stod under. Sen läste han texten och sken upp. Vi skulle få se tigrar, zebror och giraffer! Hallå; alla andra djuren då? Savannen var väl inte allt?
 
En liten fundering bara - varför ställer sig folk i kassa 1 eller 2 och köar? Det går dels att köpa biljett på hemsidan och dels i automaten utanför djurparken. Sen är det bara att "checka in" utan att köa. För inte kan så många ha Volvokort och få rabatt (och därför måste betala manuellt i kassorna)?
 
Barnens zoo lockade nog mer oss vuxna än ungarna. Jag känner just nu att ett par minigrisar och kaniner vore mysigt att ha hemma. Pingvinerna var de djur vi tittade mest på, om man bortser från visenterna. Lite rutschkana hanns med och vi kom lagom till uppträdandet med sälarna. Sen gick vi förbi visenterna och det var nog värt hela resan. När vi kom till hägnet hade en av korna en fostersäck på väg ut. Troligtvis kom vi "mellan värkar" och det hände inte mer än ett bar ben som hängde ut. Efter titt på björnar och älgar fikade vi och gick tillbaka till visenthägnet. Då stod det en liten kalv och diade.
 
Sen passerades lejon, tigrar och geparder. Gemensamt för de flesta djuren var att de låg still mestadels. Det var ganska varmt trots att det var mulet. I aphuset hittade jag en favorit. En liten fulsöt tamarin. Utanför bodde små mungoliknande sötsaker med. De hade precis utfodrats och slogs tre djur om samma köttbit. Dumsöta och påminde lite om Otto. Sen kom vi till savannen och det var nästa upplevelse. Det var utfodring av girafferna, elefanterna och alla andra djuren som bor i det hägnet. Man har förvisso sett girafer på tv tidigare men det var en helt annan sak att faktiskt se dem i verkligheten. De var verkligen exotiska. Det sprang även fina hjälmpärlhönor på savannen och ett par såna i trädgården hade inte varit fel heller. Trots att de lät som gnisslande dörrar.
 
Det kändes som vi kom till parken vid rätt tid, både med tanke på matning/uppvisning och antal besökare. När vi kom till savannen, som var de sista hägnen, började det bli lite mycket folk. Många verkade även ta motsatt varv och började med savannen. Jag rekommenderar att man avslutar med det. Annars lär man inte vara särskilt imponerad av vare sig hästarna eller pingvinerna.
 
Vi avslutade Boråsbesöket med Verktygsboden, Max och Citygross, precis som det ska vara.

Kommentarer

Har du något att tillägga?

Namn:
VIP

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...