Trädgårdsdag

I dag var det trädgårdsdag på Råda säteri i Mölnlycke. Jag var egentligen inte ute efter något särskilt men jag har aldrig varit på säteriet tidigare så vi passade på. Vi var där när de öppnade men redan då var det kaos med parkering. Vi ville inte ens tänka på hur det skulle bli när vi åkte därifrån. 
 
Barnen verkade uppskatta de stora ytorna att springa på. Jag var mest irriterad över att inte kunna fokusera på vad som såldes. Ok; det där med att jag inte var ute efter något var väl sanning med modifikation. Om jag hade hittat just de växter jag drömmer om, hade jag väl slagit till. Den praktiska delen av mig hindrade köp av både magnolia, ängsblomster och gullvivor. För än vet jag inte var jag ska sätta det. Allt känns så tillfälligt än så länge. Fast kanske får jag Peter till att skaffa fler fruktträd; vi brukar titta på Hundra procent bonde och Peter inspireras till att odla allt mer saker själv. Inte att bli helt självförsörjande men att man under sommarhalvåret kan leva mer på trädgården. De hade en sån fin äppellund med bikupor under på säteriet. Så önskar jag ha det. Om någon annan sköter bikuporna. 
 
Men ok. Jag gick i alla fall från säteriet med tre liter äppelmust från HW musteri. Himmelskt god och smakade precis som nyplockade äpplen. Växterna får vi vänta lite till med. 
 
Det fanns en sak jag letade aktivt efter; sättpotatis. Det är kanske i senaste laget men nu är pallkragarna redo. Vi köpte på oss en massa jord häromdagen så nu är det bara att plantera, sätta och så. Solrosor, dill, morötter, rädisor och persilja är satt. Potatisen saknades. Den hittade vi i stället på Mölnlycke Garden Center. De hade inte Blå congo som jag helst velat ha men Early puritan får duga i år. Den är åtminstone tidig. 
 
 
Jag hade även kommit fram till att rabatten vid garaget ska innehålla kryddväxter. Det är torrt, så långt ifrån allt växer där. Jag hittade en timjan i Mölnlycke, som enligt informationen ska vara härdig. Jag hittade även en chokladmynta. Jag vet inte alls vad jag ska ha den men enligt dess information ska den smaka After Eight. Det går bara inte att motstå. Kanske kan man torka den och ha i te. Den ska i alla fall bo på ett fuktigt ställe så den får vara i kruka på altanen. Nära kranen så den är lätt att vattna och fullt synlig så man kommer ihåg den. 
 
Väl hemma var jag med andra ord fullt upptagen. Men nu ligger potatisen i jorden. timjan är på plats och med den även lavendeln som flyttades. Lavendeln trivdes aldrig på det gamla stället; tre av åtta plantor hade dött. Peter köpte fröer i dag med, men de petas ner någon annan dag. Så kanske växer både mangold och kålrabbi här i sommar. 

Kommentarer

Har du något att tillägga?

Namn:
VIP

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...